Kosindo River Lodge

Senteadam (2-daags)​

Senteadam (2-daags)

Ruim 80 kilometer stroomopwaarts – dus nog dieper de Amazonejungle in – is het natuurgebied van Senteadam gelegen. Aan de rand van het Centraal Suriname Reservaat is op een eiland bij een machtige stroomversnelling in de Gran Rio een bushcamp aangelegd.

 

De heenreis per boot is een avontuur op zich! We varen een paar uur door de volstrekt ongerepte natuur. Hoog in de bomen langs de kant kunne we misschien enkele apensoorten spotten. Een mogelijke prooi voor de enorme harpijarend, met een spanwijdte van 2 meter een van de grootste arendsoorten ter wereld. Regelmatig wordt bij een van de zijkreken de jaguar gezien. Je hebt kans een reuzenotter te zien vissen. Kaaimannen liggen hier en daar langs de oevers.

 

Je verblijft een nacht in het bushcamp van Senteadam. In een comfortabele hangmat met lakens en speciale klamboe in het slaapgedeelte. Daarnaast is de keuken, waar de avondmaaltijd en het ontbijt worden klaargemaakt. Een toilet en een zitgroep garanderen je hygiëne en comfort. ‘s Ochtend na het ontbijt maken we een wandeling door het primaire regenwoud. De terugreis stroomafwaarts varen we voor een deel zonder motor. Je kunt dan genieten van de geluiden van de jungle en van de roodpootcaracara’s langs de oever! We houden een stop bij Awarradan Peti voor een zwempartij in de stroomversnelling voordat je in de namiddag weer in Kosindo River Lodge arriveert.

Scroll to Top