Kosindo River Lodge

Kajana heen en terug​

Vluchten

Driemaal per week (ma-wo-vr) is er een vlucht van een klein uurtje tussen Paramaribo en het vliegveld van Kajana. Kosindo River Lodge kan vluchten voor je reserveren. Die zijn trouwens inbegrepen in een aantal all-in pakketten. Vluchten worden verzorgd door Blue Wing, soms door Gum Air. Een vlucht kan wel onverwacht worden afgelast bij ongunstige weersomstandigheden. Evenmin wordt er gevlogen als er zich minder dan 4 passagiers voor aangemeld hebben. Wij bespreken al bij de boeking de alternatieven met je. Voor groepen zijn chartervluchten mogelijk, ook op andere dagen.

Avontuurlijk reizen

Wens je avontuurlijker te reizen? Dan neem je de boot, een korjaal. De heenreis vanuit Atjoni is stroomopwaarts, en kan een volledige dag in beslag nemen. Bij lage waterstand moet je een enkele keer ook onderweg overnachten. Kleinere groepen reizen ofwel met Lanti Boto (een lijnboot met vaste prijs per peroon), ofwel met een kleine en snellere charterboot (tegen suppl.; max. 6 p.) tussen Atjoni en Tapawatra; verder tot of vanuit Kosindo wordt gevaren met een boot van de lodge. De prijs van deze charter wordt gedeeld door het aantal passagiers, dus hoe groter de groep, hoe lager de prijs.

 

Wij regelen de hele reis voor je, ook vanuit en naar de stad, indien mogelijk tot op je verblijfsadres. Dat kan met een collectieve minibus, of individueel met een auto (max. 6 passagiers).

 

Noodzakelijk: eten en drinken voor onderweg (ook te koop op Atjoni), lange mouwen en driekwartbroek, sandalen bestand tegen waden, sjaaltje of handdoek voor de nek, pet, goede zonnecrème, zonnebril, lichte plastic regencape altijd klaar houden voor plotselinge buien. Toestellen en documenten waterdicht verpakken!

Onderweg trotseer je twee imposante obstakels. De bootsmannen kunnen je heroïsche verhalen vertellen over al of niet goed afgelopen wederwaardigheden bij het nemen van deze hindernissen. Tu-lio-buka (’twee-rivieren-monding’) waar de Gran Rio en de Pikin Rio samenkomen in de Boven-Suriname, met de stroomversnelling Tapawatra, de afsluiting (’tapa’) van de Gran Rio, is onvergetelijk.

 

Een halfuurtje verder varen op de Gran Rio/Gaan Lio, en je meert aan bij Gran Dam (Gaan Dan in het Saramaccaans), de tweede grote stroomversnelling. Die vormt een prachtig eiland met unieke begroeiing.

 

Voor de tweede keer de korjaal uitladen en een eindje over de rotsen en over land slepen. Het dragen van de bagage en het sleepwerk gebeurt door de bootslui, maar wie zich geroepen voelt mag een handje helpen. Alleen voor sterke mannen en vrouwen! Daarna is het nog 3 kwartier varen tot Kosindo River Lodge.

 

Wie een beetje opziet tegen de lange tocht op de heenweg, raden we aan om de tocht per boot te beperken tot de snellere terugreis stroomafwaarts, zo’n 6 uur helemaal tot in Atjoni, of, nog comfortabeler, gecombineerd met een verblijf in een andere lodge onderweg. Ook dat kunnen we allemaal voor je regelen.

 

Je kunt de meeste tarieven hier vinden.

Scroll to Top