Kosindo River Lodge

Okoberg 1 of meer dagen​

Okoberg 1 of meer dagen

Midden in de jungle is een 200 meter hoge granietrots gelegen. Een afgeronde top, waarvandaan je een ongekend mooi uitzicht hebt over het lager gelegen tropisch regenwoud. Je zult de brulapen daar zeker horen, en met wat geluk kun je ze ook zien. Groepen papegaaien zeilen over de boomtoppen beneden. De tocht naar de Okoberg duurt de hele dag. Om half tien ‘s ochtends vaar je in een halfuur naar de monding van een kreek. Daar begint de wandeling; al snel kom je in nog maagdelijke jungle waar de invloed van de mens niet meer te merken is. Je gidsen zullen je wijzen op de bijzondere plantengroei, de verschillende kikkersoorten, de parasolmieren die het pad kruisen en de typische bosvogels die je in het seizoen zult aantreffen.


Na drie uur lopen door het regenwoud kom je aan de voet van de Okoberg (ca. 250 m). Daar begint de pittige klim omhoog, klauterend langs lianen en wortels naar een droge, ruige wereld. De plantengroei verschilt opeens enorm: waren er eerst varens en eeuwiggroene planten, nu overheersen allerlei soorten cactussen en distels. Als de klim je te zwaar lijkt, kun je ook beneden blijven. Daar is een heerlijk plekje schaduwrijk ingericht aan de oever van de Okokreek! Rond 17 uur ben je weer terug in Kosindo River Lodge.

 

Het is zo’n heerlijke plek, dat je er misschien wel wat langer wilt verblijven. Daarom is er ook een mogelijkheid tot overnachten. Samen met de gids bouw je een kamp, dan worden de hangmatten gespannen, en het is alleen maar genieten van de prachtige sterrenhemel, tot je, moe van de klim en afdaling, in een diepe slaap valt. De volgende dag(en) heb je dan tijd te over om te zwemmen, vissen, wandelen, …

Scroll to Top